Riv3 Hard Enduro Crossing 2021 – Δελτίο Τύπου

Riv3 Hard Enduro Crossing 2021

Ήταν ένα δύσκολο Riv3r! Αδιαμφισβήτητα το δυσκολότερο από όλα μέχρι σήμερα! Τόσο για τους οργανωτές, αλλά πολύ περισσότερο για τους αγωνιζόμενους.

Αλλά και το επίπεδο των αθλητών πολύ ανεβασμένο! Η ομάδα των Αυστριακών, των Γερμανών, των Ρουμάνων και των Ισραηλινών αποδείχτηκε πολύ δυνατή, και σε συνδυασμό με τους προπονημένους Έλληνες έφτασε σε άλλο επίπεδο τον ανταγωνισμό!

Στον θεαματικό πρόλογο, η βροχή έπαιξε το ρόλο της, αλλά καταλάγιασε την σκόνη, κι έδωσε μια πρόγευση για αυτό που θα ακολουθούσε την Κυριακή. 100 αγωνιζόμενοι, 2 κύκλοι των 35 χιλιομέτρων, 5 Extreme Hard Stages μέσα στο κύκλο… ήταν η μαγική συνταγή!

Η ανώτερη κατηγορία Gold ήταν αυτή που θα διεκδικούσε και τα χρηματικά έπαθλα! 9 stages περίμεναν τους Hard Enduro riders! Ο αυστριακός Florian Kirchmayer πάνω σε ένα Sherco 300 ήταν σίγουρα ένας master του είδους, με πολλές διακρίσεις σε ανάλογους αγώνες του εξωτερικού, αλλά ένα λάθος του (βγήκε από το δυσκολότερο Stage WildBoar στον 1o γύρο) του στέρησε ουσιαστικά την νίκη από τον τρομερό Γιώργο Νταλιμπίρα πάνω σε ένα ΒΕΤΑ RR 300 που ήταν και ο μόνος που ολοκλήρωσε επάξια ΟΛΗ την διαδρομή, και ΟΛΑ τα Stages (11) συλλέγοντας και τα 11 Check Points! 3ος στην Gold Class ήταν ο Λεωνίδας Λεοντιάδης από τον ΜΟΘ με ένα Husqvarna TE 300 που κατάφερε να ξεκινήσει τον 2ο γύρο και να περάσει συνολικά 6 Stages! Οι δίχρονες μοτοσυκλέτες κυριάρχησαν κατά κράτος!

Στην κατηγορία Silver, κανείς αναβάτης δεν κατάφερε να κάνει 2 γύρους, ενώ τα 4 δύσκολα stages του 1ου κύκλου ολοκλήρωσαν 4 αθλητές. Νικητής ήταν ο Γερμανός Tommy Kunert (Sherco) με 2ο τον Ισραηλινό Ziv Karmi με KTM, και 3ο τον Βασίλη Δερματά από την ΑΜΛΕΧ με ΚΤΜ EXC 150.

Στην κατηγορία Bronze τα πράγματα ήταν πιο ήπια και 8 αναβάτες κατάφεραν να ολοκληρώσουν τους 2 κύκλους που τους αντιστοιχούσαν και το 1 stage ανά γύρο. Το βάθρο ήταν αυστριακή υπόθεση, με τους Martin Lindner, Klaus Huemer και Daniel Fasching στις 3 πρώτες θέσεις!

Τέλος, στην κατηγορία Iron, όπου δεν διερχόταν από δύσκολα stages παρά μόνο από την βασική διαδρομή (που δεν ήταν καθόλου εύκολη ούτε αυτή), 2 αναβάτες συμπλήρωσαν τους 2 γύρους, με νικητή τον Αυστριακό Peter Nesuta, 2ο τον επίσης Αυστριακό Daniel Badonitch και 3ο τον Κωσταντή Βύρα από την ΕΔΙΛ με την παλαιότερη μοτοσυκλέτα του αγώνα, ένα KTM GS 250 ’91!

Η διαδρομή ήταν αρκετά βενζινοβόρα, και λίγοι αναβάτες τρόμαξαν να ολοκληρώσουν τον κύκλο καθώς δεν ξεκίνησαν γεμάτοι, ενώ οι πολλές πτώσεις έδιωξε πολλή βενζίνη από τα ρεζερβουάρ! Το θετικό ήταν ότι δεν υπήρξε κανείς τραυματισμός, αφού άλλωστε η μέση ωριαία ταχύτητα κυμάνθηκε σε πολύ χαμηλά επίπεδα, της τάξης των 8-13km/h!!!

Εκτός από τους ξένους φίλους μας αθλητές, αξιοσημείωτη ήταν και η ομαδική παρουσία από τα σωματεία και διάφορες περιοχές ανά την Ελλάδα, τους οποίους οφείλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά για την εγκάρδια παρουσία τους! Τα παιδιά από την Μυτιλήνη, την ομάδα της Χαλκιδικής, την παρέα από την Αλεξανδρούπολη, τον

σκληρό πυρήνα των Καλαβρύτων, τους Θεσσαλονικείς και τους Χαλκιδαίους, τους Σαμιώτες, την Φλώρινα, την Καστοριά, τα Γιαννιτσά, φυσικά την Βέροια, αλλά και τον Ροδίτη και Κύπριο αθλητή που ήρθαν από πιο μακριά!

Ευελπιστούμε σε ένα καλύτερο Riv3r 2022, το οποίο είναι ήδη στα σκαριά, με νέες ιδέες, νέες διαδρομές, και βελτιωμένες οργανωτικές καινοτομίες καθώς το Riv3r δεν παύει να είναι ένα σχολείο για ΟΛΟΥΣ μας!

Σας ευχαριστούμε όλους και βέβαια τους εθελοντές από όλη την Ελλάδα που βοήθησαν να γίνει αυτό το όνειρο – σε αυτή την δύσκολη εποχή – πραγματικότητα!

Και φυσικά θερμές ευχαριστίες στους χορηγούς και υποστηρικτές του Riv3r!

·        ΚΑΠΑ Δήμου Βέροιας

·        Αθλητική ΜΟΤΟΕ

·        ΤΜ Racing

·        The Family Motorsport

·        BORILLI Off Road Tires

·        KTM – HUSQVARNA – GAS GAS

·        MOTOMARKET – Acerbis

·        MOTOREX

·        SIX DAYS Motorcycles

·        Ride X Power

·        SHERCO Hellas

·        Factory Boots

·        Enduro Store

·        Energia APE S.A.

·        Φάρμα Κουτσιώφτη

·        Stogianos Αγροτικά Είδη

·        Άρωμα 3

·        Geco Κουφώματα

·        Κριαράς

·        Μοτο Θέρμη Service

 

Από την Οργανωτική Επιτροπή του Riv3r:

Γιώργος Τριπολιτάκης

Δημήτρης Παπαζήσης

Κώστας Κοψιδάς

Δημήτρης Αθανασουλόπουλος

 

 

Επισυνάπτονται αποτελέσματα

Ευχαριστούμε τον Θοδωρή Ερμήλιο για τις φωτογραφίες: 

 

https://drive.google.com/drive/u/0/folders/1cEfYJ3EHnQ2UDZ0WRcCkq7YOGnt57x8S