Ρεκόρ γύρου ο Παντελεάκης στην Imola!

Συνεχίζει να εκπλήσσει με πρωτιές ο νεαρός Έλληνας αναβάτης!

Το περασμένο Σαββατοκύριακο, ολοκληρώθηκε ο αγώνας στην πίστα της Imola στα πλαίσια του ιταλικού Πρωταθλήματος ταχύτητας (CIV) όπου αγωνίζεται και ο “δικός μας” Βασίλης Παντελεάκης. Ο νεαρός Έλληνας αναβάτης συμμετέχει με την ομάδα της AC Racing, κάνοντας μέχρι τώρα μια εκπληκτική πορεία σε ένα από τα πιο ανταγωνιστικά πρωταθλήματα του κόσμου και πετυχαίνοντας μοναδικά επιτεύγματα για τα ελληνικά δεδομένα, γεγονός που οδήγησε και τους ανθρώπους της ομάδας να θεωρούν ως μια πολύτιμη επένδυση τη συνεργασία με τον Βασίλη.

Στον τελευταίο αγώνα, σε μια πίστα που δεν συγκαταλέγεται στις αγαπημένες του Βασίλη, ενώ και πέρσι δεν είχε τόσο καλά αποτελέσματα εκεί, ο νεαρός Έλληνας κατάφερε να βάλει ξανά την σημαία της χώρας μας σε έναν πραγματικό άθλο, πετυχαίνοντας το ρεκόρ γύρου σε αγώνα, όντας πιο γρήγορος από τους πιο έμπειρους συναθλητές του μέσα στην έδρα τους!

Πιο συγκεκριμένα, την Παρασκευή–μιας και την Πέμπτη δεν γίνονται ελεύθερες δοκιμές όπως συμβαίνει σε άλλες πίστες, λόγω της ηχορύπανσης που ενοχλεί την γύρω κατοικημένη περιοχή- ο Βασίλης ήταν όγδοος στην κατάταξη για την σχάρα εκκίνησης. Στον αγώνα του Σαββάτου, κατάφερε να τερματίσει μία θέση παραπάνω από αυτή που ξεκίνησε (έβδομος), απέχοντας μάλιστα μόλις 2,4 δευτερόλεπτα από την κορυφή.

Την Κυριακή, έχοντας αποκτήσει και μεγαλύτερη εξοικείωση με την πίστα, δεν έδειξε να δυσκολεύεται από τις λιγοστές σταγόνες βροχής που έπεσαν και έστριψε την πρώτη στροφή της πίστας έχοντας κερδίσει δύο θέσεις. Πολύ γρήγορα ανέβηκε στην πέμπτη θέση, ενώ μέχρι τον τέταρτο γύρο από τους δώδεκα, είχε φτάσει τρίτος και ετοιμαζόταν να εξαπολύσει την επίθεσή του για την κορυφή, κάτι που όπως φάνηκε και από τους χρόνους του το είχε!

Εκείνη την στιγμή όμως βγήκαν οι κόκκινες σημαίες για διακοπή του αγώνα, εξαιτίας μιας πτώσης ενός εκ των συναθλητών του. Στο διάστημα όμως που μεσολάβησε μέχρι την επανεκκίνηση, έπεσε βροχή αλλάζοντας τα δεδομένα της πρόσφυσης της πίστας. Ο Βασίλης ξεκίνησε για το υπόλοιπο του αγώνα από την τρίτη θέση, αλλά λόγω των συνθηκών και μέχρι να βρει τα “πατήματά” του και την αυτοσυγκέντρωσή του, έπεσε στην όγδοη θέση.

Λίγο πριν το τέλος του αγώνα όμως, ο Βασίλης ανέκτησε την αυτοπεποίθησή του, ένιωσε σιγουριά και ανέβασε ρυθμό, μπαίνοντας σε μία εντυπωσιακή μάχη με στόχο την έκτη θέση. Κατά τη διάρκεια αυτής της μάχης, ο Βασίλης ήταν τόσο γρήγορος που “έγραψε” το ρεκόρ γύρου σε αγώνα, με χρόνο που ήταν ταχύτερος ακόμη και από την pole position! Αυτό είναι μια ακόμη πρωτιά για τα ελληνικά δεδομένα στο ιταλικό Πρωτάθλημα, που μόνο υπερηφάνεια μπορεί να γεμίσει όλους εμάς που παρακολουθούμε την πορεία του τα τελευταία χρόνια. Στον τελευταίο γύρο έδωσε το μέγιστο των δυνατοτήτων και τερμάτισε τελικά έκτος, δίνοντας ένα αδιάσειστο πειστήριο για την δυναμική του ταλέντου του.

Το βέβαιο είναι πως η πορεία του ταλαντούχου Βασίλη βρίσκεται σε μια συνεχόμενη ανοδική πορεία, η οποία θα έχει μεγάλη διάρκεια και απεριόριστες.