Προκήρυξη Επαθλου Ταχύτητας 2012

Η Αθλητική Μοτοσυκλετιστική Ομοσπονδία Ελλάδος (AMOTOE ) προκηρύσσει το Πανελλήνιο Eπαθλο Ταχύτητας Μοτοσυκλετών

το οποίο αποτελείται από τρεις (3) αγώνες που αναφέρονται στο αγωνιστικό ημερολόγιο του 2012:

23-24 Ιουνίου                     Μέγαρα          Λέσχη Φίλων Σπορ Μοτοσυκλέτας – Ομάδα 65

15-16 Σεπτεμβρίου           Μέγαρα          Λέσχη Φίλων Σπορ Μοτοσυκλέτας – Ομάδα 65

13-14 Οκτωβρίου              Σέρρες          Λέσχη Φίλων Σπορ Μοτοσυκλέτας – Ομάδα 65


Περιγραφή
Στο Πανελλήνιο Επαθλο Ταχύτητας:
• Μπορούν να λάβουν μέρος αναβάτες, κάτοχοι δελτίου αθλητού της ΑΜΟΤΟΕ σε ισχύ για το 2012

  • Δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής όσοι στην τελική βαθμολογία των πρωταθληματικών κατηγοριών ταχύτητας των 2010 & 2011 ήταν στους πρώτους έξη (6)

  • Επιτρέπεται η συμμετοχή οποιουδήποτε αναβάτη 16 ετών και άνω.

  • Στο έπαθλο θα υπάρχουν δύο κατηγορίες μοτοσυκλετών: 600cc και 1000cc. Επιτρέπεται η συμμετοχή ενός αθλητή και στις 2 κατηγορίες.

  • Στο Έπαθλο μπορούν να συμμετάσχουν μοτοσυκλέτες που διαθέτουν ή διέθεταν έγκριση τύπου για χρήση σε δρόμο, με περιορισμένες μετατροπές (π.χ., η αλλαγή: του ψυγείου νερού, των σωμάτων ψεκασμού ή των καρμπυρατέρ, του πλαισίου, του ψαλιδιού, του κιβωτίου ταχυτήτων,  όπως και ο υπερκυβισμός απαγορεύονται). Οι επιτρεπόμενες αλλαγές καθώς και τα τεχνικά χαρακτηριστικά των μοτοσυκλετών για το Έπαθλο αναφέρονται λεπτομερώς στον σχετικόΤεχνικό κανονισμό ΕπάθλουΤαχύτητας.

  • Τα ελαστικά θα έχουν δελτίο αναγνώρισης για χρήση σε δρόμο ή slick, θα είναι υποχρεωτικά μάρκας (PIRELLI-METZELER) και θα διατίθενται με ευνοϊκούς όρους από το δίκτυο της επίσημης αντιπροσωπείας (ΙΝΤΡΑΜΟΤΟ)

  • Για να ολοκληρωθεί το έπαθλο πρέπει να γίνουν και οι τρεις (3) προκηρυχθέντες αγώνες (εκτός αν για λόγους ανωτέρας βίας, με αιτιολογημένη απόφαση της ΑΜΟΤΟΕ ακυρωθεί ή δεν διεξαχθεί κάποιος από αυτούς).

  • Οι αγώνες θα αποτελούνται από 2 σκέλη και κάθε σκέλος θα βαθμολογείται ξεχωριστά. Η απονομή θα είναι μία (τα 2 σκέλη μαζί). Για να μετρήσει ένας αγώνας για το έπαθλο πρέπει να ξεκινήσουν τουλάχιστον 6 αναβάτες.

  • Για τον καταρτισμό του τελικού πίνακα του επάθλου θα υπολογισθούν οι βαθμοί όλων των αγώνων. Νικητής του επάθλου ανακηρύσσεται ο αναβάτης που θα συγκεντρώσει τη μεγαλύτερη βαθμολογία (ισχύει η καθιερωμένη βαθμολόγηση της ΑΜΟΤΟΕ). Σε περίπτωση ισοβαθμίας προηγείται ο αθλητής με τους καλύτερους τερματισμούς.
    Επίσης σε κάθε αγώνα θα υπάρχει ξεχωριστή απονομή για τους τρεις (3) πρώτους νέους (νέος είναι ο αναβάτης που συμμετείχε σε αγώνα ταχύτητας μοτοσυκλετών, για πρώτη φορά, το 2012)ανεξάρτητα από την θέση που έχουν στην γενική κατάταξη.