ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΗ ΒΟΛΤΑ ΣΕ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΜΕ ΕΠΩΝΥΜΕΣ ΠΑΡΟΥΣΙΕΣ

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής η μηχανοκίνητη βόλτα που διοργάνωσε ο Σύλλόγος «Ιστορικές Διαδρομές Οχημάτων με Ρόδες» ΙΔΟΡΟ, μια περιήγηση με μοτοσυκλέτες για την ανάδειξη χώρων της πρωτεύουσας, με την συμμετοχή και παρουσία και της ΑΜΟΤΟΕ.
Στην διοργάνωση έδωσαν το παρών ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, η ολυμπιονίκης και πρόεδρος του ΙΔΟΡΟ Όλγα Βασδέκη, η ολυμπιονίκης και αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου, άλλοι κορυφαίοι αθλητές και φυσικά η πρόεδρος της ΑΜΟΤΟΕ Μαρία Τσεσμελή και πλήθος μοτοσυκλετιστών.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η Πρόεδρος της ΑΜΟΤΟΕ Μαρία Τσεσμελή και η Πρόεδρος του ΙΔΟΡΟ Ολγα Βασδεκη υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας και αδελφοποίησης. Υπενθυμίζεται ότι η όλη διοργάνωση έγινε σε συνεργασία με την Ένωση Συμμετασχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες και την υποστήριξη του Δημου Αθηναίων, ενώ πολυτιμη ήταν η συμβολή του ΑΘΗΝΑ 9,84 που μετέδιδε ζωντανά την εκδήλωση αλλά και του παρουσιαστή της Γιάννη Σταθόπουλου. Συμμετείχαν οι ιδιοκτήτες Χάρλει Μοτοσυκλετών, η Λέσχη Μοτοσυκλέτας από την Σαλαμίνα (Pourangers), το Club HOC καθώς και η Αθηναϊκή Λέσχη Vespa.
Στόχος της δράσης του ΙΔΟΡΟ, που είναι πρεσβευτής Οδικής Ασφάλειας, Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης και προαγωγής της Αθλητικής Διατροφής, να αποτελέσει το πέρασμά του από τις περιοχές του Δήμου της Αθήνας μία ευκαιρία, ώστε οι νέοι της πόλης να ενστερνιστούν τις αξίες του Ολυμπισμού, της οδικής αγωγής, της προστασίας του αστικού περιβάλλοντος και όλων των λοιπών αξιών που διέπουν μια ζωή με υγεία και ευεξία.

Η διαδρομή ξεκίνησε από την Πλατεία Κοτζιά μπροστά από το Δημαρχείο Αθηνας και μετά από στάσεις στα Σεπόλια (στα γήπεδα όπου ανδρώθηκε αθλητικά ο Γιάννης Αντετοκούνμπο), τον Λόφο του Αρείου Πάγου, το Παναθηναϊκό Στάδιο (Καλλιμάρμαρο), την Εθνική Πινακοθήκη και το γήπεδο του Παναθηναϊκού στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας όπου υποδέχθηκε και ξενάγησε τους συμμετέχοντες ο «θρύλος» του τριφυλλιού Μίμης Δομάζος, όλοι οι συμμετέχοντες τερμάτισαν στον Πανελλήνιο, στην Κυψέλη, στον επωνομαζόμενο και «σύλλογο των Ολυμπιονικών», όπου παρατέθηκε και γεύμα προς όλους.