ΚΑΙ ΤΟ 2023 ΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΕΡΙ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Ο 17ΧΡΟΝΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΑΣ

Ο πρώτος Έλληνας οδηγός στην ιστορία των αγώνων μοτοσυκλέτας που θα συμμετάσχει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά σε ένα Παγκόσμιο Πρωτάθλημα είναι ο 17χρονος Γιάννης Περιστεράς. Το δελτίο τύπου της Ιταλικής ομάδας ProGP Racing μας πληροφόρησε ότι η αίτηση συμμετοχής του Περιστερά έγινε δεκτή από την παγκόσμια Ομοσπονδία FIM και τον οργανωτή του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος WorldSBK την DORNA.

Έτσι ο Γιάννης Περιστεράς μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της πρώτης χρονιάς στην πολύ δύσκολη και απαιτητική κατηγορία WSSP300, με 30 μόνο μόνιμες συμμετοχές, πήρε το εισιτήριο παρά το ότι υπήρχαν αρκετοί Ιταλοί και Ισπανοί οδηγοί που ήθελαν να μπουν σε αυτήν την κατηγορία, ανεβαίνοντας από μικρότερες ή από τα αντίστοιχα Εθνικά Πρωταθλήματα SSP300.

Ο Έλληνας οδηγός έδειξε εξαιρετική ταχύτητα στην πρώτη του χρονιά, βελτιώθηκε σημαντικά στη διάρκεια της χρονιάς, έφτασε σε έναν αγώνα στο Μιζάνο να έχει ταχύτερο γύρο από το νικητή και στον τελευταίο αγώνα ήταν μόλις 5.5” δευτερόλεπτα μακριά από την πρώτη θέση. Όλα αυτά τα στοιχεία αξιολογήθηκαν από την ProGP Racing και ο ιδιοκτήτης της ομάδας Omar Menghi που είναι και πρώην αγωνιζόμενος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στα 250cc, δήλωσε ιδιαίτερα ικανοποιημένος με την ανανέωση της συμφωνίας για τη συμμετοχή και το 2023 με την Yamaha R3, που υποστηρίζεται και από την Ελληνική αντιπροσωπεία την Μοτοδυναμική Α.Ε.Ε.

Από τη μεριά του ο Γιάννης Περιστεράς δήλωσε: “Είμαι ευχαριστημένος και ενθουσιασμένος με την ανακοίνωση της επίσημης συμμετοχής μου το 2023, για δεύτερη χρονιά στη συνέχεια, στο υψηλότερο επίπεδο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος WorldSBK στην κατηγορία WSSP300, στην οποία θα αγωνιστώ με την ProGP Racing, πάνω σε μια Yamaha R3 προδιαγραφών WSBK. Είμαι έτοιμος να αγωνιστώ και βελτιώνομαι μέρα με τη μέρα και με μεγαλύτερη εμπειρία. Θα κάνω το καλύτερό μου για την Ομάδα μου, την οικογένειά μου, για τον κόουτς μου Γιάννη Μπούστα, για την Ελλάδα και βέβαια για όλους τους χορηγούς μου, τους υποστηρικτές, τους οπαδούς και τους φίλους. Σας ευχαριστώ τόσο πολύ που πιστεύετε σε μένα”.

Την προσπάθεια το 2022 βοήθησαν οι: Yamaha ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ, Visit Greece ΕΟΤ (Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού), Kenon caffe Le Greche, MouratisGP, SHOEI, IXS, SIDI, TZORTZOPOULOS MOTO & FASHION, Pirelli – INTRAMOTO, TECNO MOTO Performance, DNA Filters, KARASSULIS International Transport, Georgopoulos Racing, Extreme Track Days, Rider Repair Graphics, Extra Products Tassoulis, Papastavrou Shops, RISE, AM Παπαγεωργίου, Tsokos Racing, MGP.gr, DXL Graphics, Peristeras Tyres. Ήδη οι περισσότεροι ήδη δήλωσαν ότι θα υποστηρίξουν την αγωνιστική πορεία του Γιάννη Περιστερά και το 2023.