Ιταλικό Πρωτάθλημα CIV – 3ος ο Παντελεάκης στο Misano

Ο 13χρονος Βασίλης Παντελεάκης έκανε έναν καταπληκτικό αγώνα στο Μιζάνο στον 2ο Γύρο του Ιταλικού Πρωταθλήματος CIV, στην κατηγορία Pre Moto 3, στην οποία συμμετέχει με την ομάδα AC Racing και μοτοσυκλέτα CS-Yamaha. 

Το Μιζάνο είναι η αγαπημένη πίστα του νεαρού Έλληνα οδηγού, καθώς εκεί πέρυσι είχε ανέβει και πάλι στο βάθρο και είχε διεκδικήσει τη νίκη σε έναν ακόμη αγώνα. Φέτος ξεκίνησε και πάλι δυναμικά, έχοντας ξεπεράσει τα προβλήματα αναρτήσεων που τον ταλαιπώρησαν στους δύο πρώτους αγώνες στο Μουτζέλο. 

Οδήγησε δυναμικά, πήρε την 8η θέση στις Κατατακτήριες και την 7η θέση στον 1ο αγώνα του Σαββάτου. Την Κυριακή στον 2ο αγώνα της αγωνιστικής συνάντησης ένιωσε από την εκκίνηση έτοιμος να παλέψει για το βάθρο και με ωραίο τρόπο πέρασε στην 3η θέση από τον πρώτο γύρο. Στη συνέχεια έμεινε μέσα στις μάχες του πρώτου γκρουπ στην 5η θέση, κάνοντας αγώνα τακτικής και αποφεύγοντας τα περιττά ρίσκα. Μόλις είδε τις πρώτες σταγόνες βροχής, ξεκίνησε την επίθεσή του και πέρασε 3ος, όμως οι οργανωτές την ώρα που η βροχή δυνάμωσε διέκοψαν – πολύ σωστά – τον αγώνα και έτσι ο Βασίλης δεν κατάφερε να ολοκληρώσει την προσπάθειά του. Μάλιστα ήταν ο ταχύτερος σε τελική ταχύτητα, με 195.6 χλμ/ώρα, εκμεταλλευόμενος το slipstreaming στην μικρή ευθεία της πίστας. 

Η 3η θέση που πήρε είναι σίγουρα μια ένεση ψυχολογίας και μια ωραία στιγμή και για την ομάδα, με τον Έλληνα οδηγό να ανεβαίνει στην 7η θέση της βαθμολογίας, μετά τους 4 πρώτους αγώνες της χρονιάς. Αν και ο Ισπανός Alberto Ferrandez φαίνεται σχεδόν ανίκητος, ο Παντελεάκης θα συνεχίσει την προσπάθεια για τη βαθμολογία, καθώς ο πρώτος του Ιταλικού Πρωταθλήματος σε αυτήν την κατηγορία, παίρνει αυτόματα θέση στο MotoGP Red Bull Rookies Cup του 2022!

 

ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΕΛΕΑΚΗΣ

“Είμαι ευχαριστημένος από την 3η θέση στον 2ο αγώνα και από το γεγονός ότι επιτέλους η μοτοσυκλέτα μου λειτούργησε σωστά. Ένιωθα άνετα σε αυτές τις συνθήκες και μπορούσα να περάσω στη 2η θέση, αλλά η στρατηγική που είχαμε συζητήσει με την ομάδα ήταν να περιμένω για την επίθεσή μου στους τελευταίους γύρους. Η βροχή μας χάλασε τα σχέδια. Θα συνεχίσω την προετοιμασία μου και θέλω στην Ίμολα στον επόμενο αγώνα να είμαι έτοιμος και πάλι για μάχες για το βάθρο”.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΝTΕΛΕΑΚΗΣ – Προπονητής

“Ήταν ένα ωραίο τέλος για το αγωνιστικό τριήμερο αυτή η 3η θέση και ο Βασίλης έδειξε και πάλι ότι μπορεί να είναι στους πρωταγωνιστές του Πρωταθλήματος. Προσπαθούμε να κάνουμε και κάποιες έκτακτες συμμετοχές φέτος στο European Talent Cup στην Ισπανία, ώστε να εμφανιστούμε ακόμη πιο δυνατοί στη συνέχεια του CIV.”