ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: JUNIOR MX CHAMPIONSHIP/ CUP 2021

Στην πίστα της Μεγαλόπολης στέφθηκαν οι Παγκόσμιοι Πρωταθλητές και ο Παγκόσμιος Κυπελλούχος Motocross των κατηγοριών Junior για το 2021. Σε έναν μοναδικό αγώνα, του οποίου η διεξαγωγή έγινε κάτω από αφόρητη ζέστη (+42°C) και συνθήκες πρωτόγνωρες για τους περισσότερους συμμετέχοντες, ο Νορβηγός Haakon Osterhagen της ομάδας Fantic Factory Team Maddii’s στέφθηκε Παγκόσμιος Πρωταθλητής στην κατηγορία JMX125, o Ιταλός Mattia Barbieri στέφθηκε Παγκόσμιος Πρωταθλητής στην κατηγορία JMX85 και ο Ούγγρος Aron Katona στέφθηκε Παγκόσμιος Κυπελλούχος της κατηγορίας JMX65. Στην κατάταξη των Εθνικών Ομάδων, η ομάδα της Ιταλίας ήταν αυτή που πήρε το πολυπόθητο τρόπαιο καταφέρνοντας να συγκεντρώσει τους λιγότερους βαθμούς, μπροστά από την εθνική ομάδα της Ουγγαρίας και της Ολλανδίας. Το RideGreenCup της FIMκατέκτησε η ομάδα της Εσθονίας η οποία έκανε την καλύτερη διαχείριση απορριμμάτων αλλά κι έδειξε την μεγαλύτερη ευαισθησία στην λειτουργία της με περιβαλλοντικούς όρους κι ανησυχίες.

Η χώρα μας, εκτός του ότι φιλοξένησε τον αγώνα, συμμετείχε στον θεσμό με 17 αθλητές. Παρόλο που τα προβλήματα δεν έλειψαν(τραυματισμοί πριν τον αγώνα αλλά και κατά την διάρκεια αυτού) η συνολική παρουσία τους ήταν θαυμάσια, καταφέρνοντας να φέρουν την Ελλάδα στην 14η θέση της κατάταξης των Εθνικών ομάδων σε σύνολο 22 χωρών που βαθμολογήθηκαν.

Οι μικροί μας αθλητές δοκίμασαν τις δυνάμεις τους σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες κι απέκτησαν μοναδικές εμπειρίες.

Τα αποτελέσματα των αθλητών μας:

 

1ος  Έλληνας στην κατηγορία JMX125 ήταν ο Καμαρινός Παυλόπουλος του Α.Σ. ΛΕ.ΜΟ.ΚΑ. ο οποίος τερμάτισε συνολικά στην 25η θέση κι ακολούθησαν στην 27η θέση ο Σωτήρης Θεοδωρίδης (Α.ΜΟ.Σ. Σκύδρας), στην 28η θέση ο Σταύρος Βαγγελακάκης (ΛΕ.Μ.Ε. Αλεξανδρούπολης), στην 29η θέση ο Γιώργος Γκαλίπης (Ο.Φ.Μ.Γ.), στην 30η θέση ο Άγγελος Τάσσης (Α.Λ.Μ.Σ.Ι) και στην 31η θέση και μετά από ατύχημα στο 1ο σκέλος μετά από επαφή με συναθλητή του ο Γιώργος Βαγενάς (ΟΔΜΑ Αθηνών).

Ο Δημήτρης Γανωτής δεν συμμετείχε στον αγώνα (έσπασε την κλείδα σε προπόνηση πριν τον αγώνα) αλλά ήταν παρών για να εμψυχώνει τους συναθλητές και φίλους του.

Στην κατηγορία JMX85 1ος από την Ελληνική ομάδα και συνολικά στην 27η θέση, τερμάτισε ο Σωτήρης Φωτάκης (ΑΡΗΣ Πεντέλης) με τον Μερκούρη Κωνσταντίνο (Α.Σ.Μ.Μ.) να τερματίζει συνολικά στην 37η θέση. Οι Λευτέρης Παπαδάκης (Α.Σ.Μ.Μ.) και Παναγιώτης Αναγνωστόπουλος (Π.Α.ΛΕ.ΜΟΤ.) δεν κατάφεραν να προκριθούν στους αγώνες της Κυριακής.

 

Στην κατηγορία JMX65 1ος από την Ελληνική ομάδα και συνολικά στην 32η θέση τερμάτισε ο Γιώργος Χατζάκης (ΛΕ.Μ.Α.Ν.) με τους Δημήτρη Τζωρτζόπουλο (35η θέση, ΑΣ ΛΕ.Μ.Α.Ν.), Γιώργο Τσαλίκη (36η θέση, ΑΣ ΠΕΡ.Α.Μ.Ο.Σ. Ελευθερών), Ανδρέα Τρακαδά (37η θέση, ΑΣ Π.Α.ΛΕ.ΜΟΤ) και Σόλωνα Τριανταφυλλόπουλο (38η θέση, ΑΣ Ο.Φ.Μ.Γ.), να ακολουθούν. Ο Γιώργος Κουκαλιώτης (ΛΕ.ΜΟΤΟ.ΜΗΧΑΝΙΩΝΑΣ) μετά από ατύχημα στα δοκιμαστικά του Σαββάτου, δεν μπόρεσε να συμμετάσχει στους αγώνες της Κυριακής.

Πηγή φωτογραφιών: MXGP.COM, MXIN.GR