Δελτίο Τύπου ΑΟΛΜΟ εν όψη του 4ου αγώνα ΠΠ Motocross

Εν όψη του 4ου αγώνα για το ΠΠΜΧ 2021 και προς αποφυγή δυσάρεστων καταστάσεων, θα θέλαμε να ενημερώσουμε ή υπενθυμίσουμε στους φίλους αθλητές αλλά και τους συνοδούς – μηχανικούς τους τα παρακάτω:

Α) Το υγειονομικό αγωνιστικό πρωτόκολλο της ΑΜΟΤΟΕ όπως έχει εγκριθεί από την ΓΓΑ είναι σε ισχύ και όπως και στους προηγούμενους  (προ καλοκαιριού) αγώνες.

https://gga.gov.gr/images/%CE%91%CE%9C%CE%9F%CE%A4%CE%9F%CE%95_%CE%91%CE%93%CE%A9%CE%9D%CE%99%CE%A3%CE%A4%CE%99%CE%9A%CE%9F_%CE%A0%CE%A1%CE%A9%CE%A4%CE%9F%CE%9A%CE%9F%CE%9B%CE%9B%CE%9F.pdf

Ο κάθε αθλητής δικαιούται τη συνοδεία δύο επιπλέον ατόμων στα οποία και θα δοθεί η δυνατότητα ελεύθερης εισόδου. Εξαιρούνται βέβαια οι οικογένειες των μικρών αθλητών  όπως και τα ανήλικα μέλη τους.

Όλοι ανεξαιρέτως οι εισερχόμενοι στον χώρο των paddock αλλά και του αγώνα  θα πρέπει να επιδεικνύουν στον έλεγχο πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης σε ισχύ (6 μηνών) ή αρνητικό PCR test 72 ωρών ή αρνητικό Rapid test 48 ωρών. Να υπενθυμίσουμε πως ο αγώνας είναι 2ήμερος και στα rapid test που έχουν γίνει Παρασκευή, θα λήγει η ισχύ τους την Κυριακή (κι ανάλογα με την ώρα του τεστ). Self-test γίνονται δεκτά μόνο για αθλητές έως και 15 ετών.

Β) Προς διευκόλυνση της διαδικασίας, εκτός του ανά κατηγορία γραμματειακού και τεχνικού ελέγχου του Σαββάτου, έχει προγραμματιστεί προαιρετικός γραμματειακός και τεχνικός έλεγχος, για όλες τις κατηγορίες, το απόγευμα της Παρασκευής κι από ώρα 18:00 – 20:00.

Να υπενθυμίσουμε πως όλοι οι αθλητές θα πρέπει να προσέλθουν με την Κάρτα Υγείας αθλητή σε ισχύ, τον προστατευτικό εξοπλισμό τους προς έλεγχο (κράνος, θώρακα, αγκωνίδες κλπ.) και με τα σωστά και σύμφωνα με τον Τ.Κ. και Γ.Κ. φόντα και αριθμούς συμμετοχής (χρωματισμό – μέγεθος) στις μοτοσυκλέτες τους. Ιδιαίτερα, αν συμμετέχουν μοτοσυκλέτες enduro, σε αυτές θα πρέπει να έχει αφαιρεθεί το σταντ (άσχετα με το αν υπάρχει λάστιχο συγκράτησης), να έχει αφαιρεθεί ή καλυφθεί με υφασμάτινη ταινία – αυτοκόλλητο το εμπρός φανάρι και να έχει αποσυνδεθεί το φανάρι του φρένου.

Όπως αναφέρεται και στον ΕΚ του αγώνα,  κατά την περίπτωση που κάτι διαφύγει από την προσοχή του τεχνικού εφόρου δεν σημαίνει ότι γίνεται δεκτή η οποιαδήποτε παράβαση και μη συμμόρφωση στον τεχνικό κανονισμό. Ο αγωνιζόμενος φέρει ακέραιη την ευθύνη του κι όταν αυτό γίνει αντιληπτό και δεν διορθωθεί εγκαίρως μπορεί να αποκλείσει την συμμετοχή του στον αγώνα.