EMX 65 / EMX 85 EUROPEAN CHAMPIONSHIP

12 Απριλίου 2023

EMX 65 / EMX 85 European Championship:
Δυνατή αρχή στην Καβάλα!

Με τον 1οΑγώνα των κατηγοριών EMX 65 / EMX 85 ξεκίνησε το Πρωτάθλημα Νοτιο ανατολικής Ευρώπης Motocrossτην Κυριακή των Βαΐων (ή Πάσχα των Καθολικών για άλλα κράτη) στην όμορφη πίστα Motocross των Κρηνίδων, μαζί με τον αγώνα του Πανελληνίου και Βαλκανικού Πρωταθλήματος, δημιουργώντας ένα απίστευτο ρεκόρ με 261 συμμετοχές, κάτι πρωτοφανές για τα Βαλκανικά χρονικά!

Η αυλαία άνοιξε σε μια άριστα προετοιμασμένη πίστα κοντά στην τουριστική πόλη της Καβάλας, στον 1ο από τους 6 αγώνες της σειράς, με τους αναβάτες του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος να δίνουν δυνατές μάχες κάτω από δύσκολες συνθήκες της πίστας, με κρύο, συννεφιά και δυνατό αέρα. Οι πάνω από 1500 θεατές όμως, τους αποζημίωσαν και αποζημιώθηκαν από το υπερθέαμα των αγώνων που έγιναν κάτω από ένα πολύ όμορφο και φιλικό κλίμα.

Ο Ούγγρος Aron Katona (KTM) στην ΕΜΧ85 κατάφερε να επικρατήσει μπροστά από τον Ρουμάνο Sami Dumitru (KTM)που κράτησε πίσω του τον Βούλγαρο Georgi Ginov (Husqvarna) και στα δύο σκέλη. Στην 4η θέση ήταν ο Έλληνας Γιώργος Κουκαλιώτης (Yamaha).

Στην ΕΜΧ 65 είχαμε μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Ο Ρουμάνος Daniel Marian (GasGas) κέρδισε και τα 2 σκέλη σκοράροντας το μέγιστο των βαθμών, αλλά το 1ο σκέλος διακόπηκε με κόκκινη σημαία μετά από ατύχημα, ενώ κάποιοι αναβάτες ποινολογήθηκαν καθώς πηδούσαν άλματα υπό καθεστώς κίτρινη σημαίας, ειδικότερα με τους πρωταγωνιστές Anna Kolnokoov και Efe Okur να πέφτουν έτσι από τις δύο πρώτες θέσεις. 2ος τελικά ο Βούλγαρος Nikolay Pavlov και 3ος ο Μολδαβός Ciorici Gheorghe. Στο 2ο σκέλος ο Daniel Marian πήρε από νωρίς το προβάδισμα, ενώ ο Σέρβος Anna Kolnokoov και ο Τούρκος Efe Okur τον ακολούθησαν στο βάθρο. Στην Γενική, ο Έλληνας Θεόδωρος Στρούγκης ήταν 4ος!

Επόμενος γύρος θα γίνει στο Sevlievo στη Βουλγαρία στις 22 Απρίλη.

EMX85 3άδα
1. Aron Katona, HUN
2. Sami Alexandru Dumitru, ROM
3. Georgi Ginov, BUL

EMX65 3άδα
1. Daniel Marian, ROM
2. Nikolay Pavlov, BUL
3. Anna Kolnokoov, SER

Βαλκανικό (1ος) και Ελληνικό (2ος Γύρος) Πρωτάθλημα Motocross

Για το Βαλκανικό Πρωτάθλημα ο αγώνας ήταν και αυτός ο 1ος της σειράς, ενώ για το Ελληνικό Πρωτάθλημα ο 2ος, και όλες οι κατηγορίες «γέμισαν» συμμετοχές, απαιτώντας από τους οργανωτές την τέλεση προκριματικών σκελών, αλλά και αγώνες Μη Προκριθέντων!

Στην ΜΧ2 – 125 διπλός νικητής ήταν ο Ordog Zoltan από την Βόρεια Μακεδονία, ενώ ο Ζούνης Φραγκίσκος (Yamaha) και ο Βούλγαρος Toshev Vencislav μοιράστηκαν τις επόμενες θέσεις στο βάθρο. Για τον Ελληνικό αγώνα, τον νικητή Φραγκίοσκο Ζούνη ακολούθησαν οι Στάθης Φυσέκης (ΚΤΜ / 5ος-8ος) και Καμαρινός Παυλόπουλος (Yamaha / 6ος-9ος).

Ο Σωτήρης Φωτάκης ήταν ο νικητής στην Ελληνική ΜΧ125, μπροστά από τον Σωτήρη Θοδωρίδη και τον Δημήτρη Γανωτή.

Στην ΜΧ1 επικράτησε ο Tompa Robert Krisztian από την Βόρειο Μακεδονία, ενώ τον ακολούθησε ο Ιωάννης Τουρατζίδης (Yamaha / 3ος-2ος) που επικράτησε και του Ελληνικού αγώνα. Ο Ανέστης Ράδος (GasGas / 2ος-4ος) ανέβηκε και αυτός στο βάθρο, ενώ ο Παναγιώτης Κουζής (Fantic / 4ος-3ος) τους ακολούθησε στην κατάταξη όντας ήταν 3ος συνολικά στο Ελληνικό αγώνα.

Στην ΜΧ300 κυριάρχησε ο Ανδέας Ανδρέου (Yamaha)με 2ο τον Κων/νο Καράκη (ΚΤΜ) και 3ο τον Αλέξανδρο Μπαλόγλου (ΚΤΜ).

Στην Open κυριάρχησε ο HristianIlioski (Βόρεια Μακεδονία) και στα 2 σκέλη, ενώ ο Χρήστος Τομαράς (Honda / 3ος-2ος) και ο Βασίλης Πακαταρίδης (ΚΤΜ / 2ος-4ος) συμπλήρωσαν το βάθρο. 3ος Έλληνας ο Θανάσης Αυγέρης (Yamaha / 5ος-5ος).

Στην Senioro Βούλγαρος Kadir Masar κέρδισε και τα 2 σκέλη καθώς οι Μάρκος Καρακασαλίδης (GasGas / 3ος-2ος) και CojanuIonut (2ος-3ος) συμπλήρωσαν το βάθρο. 2ος Έλληνας ο Αλέκος Καρανάσης (Honda / 5ος-8ος) και ο Αδάμος Πράσσος (Honda / 9ος-9ος).

Στην ΜΧ85 κέρδισε 2 φορές ο Ρουμάνος Dumitru Sami Alexandru με 2 φορές 2ο τον Βούλγαρο Gerogi Ginov και 2 φορές 3ο τον 1ο Έλληνα Χρήστο Ταμβάκο (Yamaha). Στην Ελληνική κατάταξη τον ακολούθησαν οι Σόλων Τριανταφυλλόπουλος (Yamaha 5ος-5ος) και Γρηγόρης Μακρυγιώργος (ΚΤΜ / 6ος-6ος).

Στην ΜΧ65 οι Ευρωπαίοι κυρίαρχοι Ρουμάνος Marian Daniel Nikolay Pavlov (BUL) και Anna Kolnokoov (SER) ήταν νικητές και στον Βαλκανικό θεσμό, ενώ για την Ελληνική μάχη ο Γιώργος Τσαλίκης (Yamaha / 2ος-5ος) ήταν ο νικητής μπροστά από τον Θεόδωρο Στρούγκη (Yamaha /6ος-6ος) και τον Κωνσταντίνο Τρακαδά (ΚΤΜ / 5ος-10ος).

Τέλος, στην κατηγορία MXWη Aida Cojanu (FRM) ήταν η νικήτρια, με τις αδελφές Λάμπρου, Ιωάννα και Αμαλία αντίστοιχα (Yamahaκαι οι δύο) να συμπληρώνουν το βάθρο σε αγώνες και τελική κατάταξη!<br>

Δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα.